Likérku Jan Becher - Karlovarská Becherovka opouští po pěti letech její provozní ředitel Viktor Šebík. Patří k několika málo lidem, kteří znají přesné složení bylin a dalších ingrediencí, z nichž se proslulá Becherovka vyrábí. O Šebíkově odchodu z firmy informoval server Týden.cz.

Tajemství receptury na výrobu Becherovky znají kromě Šebíka také vedoucí výroby Bohuslav Pich, který ve firmě působí už 30 let. Do její přípravy byl zasvěcen rovněž bývalý ředitel a současný člen dozorčí rady společnosti Václav Lupínek a recepturu zná i poslední žijící potomek rodiny Becherů, Heda Becherová, řekla ČTK mediální zástupkyně firmy Eva Kotýnková.

Podle ní nemá společnost obavy, že by lidé znalí přípravy likéru mohli postup prozradit. "Všichni, kdo měli k receptuře přístup, jsou vázáni smlouvou o mlčenlivosti s doživotní platností," uvedla. Šebíkův odchod připadl na dobu, kdy likérka slaví 200 let od svého založení. Kým bude nahrazen, není zatím jasné.

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist