Obložený chlebíček vymyslel na počátku 20. století známý pražský lahůdkář Jan Paukert. Vyhověl tak přání rodinného přítele, malíře Jana Skramlíka. Tomu se nechtělo kvůli jídlu slézat ze štaflí, a tak si vyžádal "něco na dvě, tři kousnutí". Paukertovy chlebíčky vynikaly kvalitní šunkou a bramborovým salátem z vyhlášené domácí majonézy. Například Vlasta Burian je prý miloval natolik, že si je ve velkém nechával dodávat na večírky, které ve svém dejvickém domě pořádal pro pražskou smetánku.
Foto: David Raub
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist