Obložený chlebíček vymyslel na počátku 20. století známý pražský lahůdkář Jan Paukert. Vyhověl tak přání rodinného přítele, malíře Jana Skramlíka. Tomu se nechtělo kvůli jídlu slézat ze štaflí, a tak si vyžádal "něco na dvě, tři kousnutí". Paukertovy chlebíčky vynikaly kvalitní šunkou a bramborovým salátem z vyhlášené domácí majonézy. Například Vlasta Burian je prý miloval natolik, že si je ve velkém nechával dodávat na večírky, které ve svém dejvickém domě pořádal pro pražskou smetánku.

Foto: David Raub

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist