Sedm roků jsem byla zapřisáhlý vegetarián. Byla to objevná léta. Zorientovala mě ve světě tofu, robi, tempehu, sojových kostek a dalších alternativních hmot, které ve vegetariánských receptech nahrazují maso. A taky jsem zjistila, jak komplikované je pro většinu lidí včetně profesionálních kuchařů vařit dlouhodobě bez masa tak, aby jídlo bylo pestré a chutné.
Dodneška s hrůzou vzpomínám na gumové sojové špalky v "guláši" v jedné z prvních pražských vegetariánských restaurací, v Country Life ve Vodičkově. A taky na zeleninové pomazánky obskurních barev a chutí, jež tehdy kdosi začal prodávat jako "paštiky".
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.