Zima v kuchyni je ze začátku skvělá. Od listopadu si užívám všechna ta hutná gruntovní jídla, která jindy, než když mrze, tělo nedocení. Ale někdy na konci ledna se to vždycky zlomí - obsah talíře barvou už nějak moc dlouho připomíná sníh na dvoře, světle zelená hlávka zelí se střídá se světle žlutými bramborami, bílá ředkev s celerem nebo s kysaným zelím.
V časech těchhle jednobarevných závějí, které budí divokou touhu po jaru a čemkoliv zeleném a čerstvém, se obracím k troubě. Její horké útroby alespoň jídlo obarví do zlatého odstínu. Funguje dokonce i v případě "nejbělejšího" receptu, jaký znám, gratinovaného květáku, který se připravuje vlastně jen z pěti bílých ingrediencí, pokud nepočítám koření.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.