Slámové víno začali včera lisovat vinaři z Vinných sklepů Lechovice. Tento druh nápoje se vyrábí z vybraných nepoškozených hroznů, které minimálně tři měsíce vysychají na slámě či rákosu nebo zavěšené ve větraném prostoru, kde se z nich pomalu odpařuje voda. Na snímku sbírá Kateřina Rudová hrozny ze slámy, z nichž pak její kolegové získají mošt, který musí vykazovat nejméně sedmadvacet stupňů cukernatosti. Ochutnávka slámového vína pak slibuje mimořádný chuťový zážitek.
Foto: ČTK
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist