Slámové víno začali včera lisovat vinaři z Vinných sklepů Lechovice. Tento druh nápoje se vyrábí z vybraných nepoškozených hroznů, které minimálně tři měsíce vysychají na slámě či rákosu nebo zavěšené ve větraném prostoru, kde se z nich pomalu odpařuje voda. Na snímku sbírá Kateřina Rudová hrozny ze slámy, z nichž pak její kolegové získají mošt, který musí vykazovat nejméně sedmadvacet stupňů cukernatosti. Ochutnávka slámového vína pak slibuje mimořádný chuťový zážitek.



Foto: ČTK

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist