PEREX_PT: K foie gras se hodí hlavně sladká vína, například Tokaj.
Ztučnělá játra kachen či hus patří spolu s dalšími luxusními pochutinami neodmyslitelně na sváteční stůl.
Foie gras jsou vlastně zduřelá neboli zbytnělá játra opeřenců, kteří zvlášť příjemný život nemají. Dříve farmáři vyrábějící tuto gurmetskou lahůdku zakopali kachny či husy do země a krmili kukuřicí. Do ptačího žaludku se tak během chvilky dostalo přes jeden a půl kilogramu suroviny. Díky nedostatku pohybu ptákům játra narůstala do obřích rozměrů, což byl a je záměr.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.