Na ten den zdejší šéfkuchaři čekali několik let. Gastronomický bedekr Michelin včera poprvé udělil prestižní hvězdičku restauracím, které vedou Češi. Dostaly ji dva pražské podniky - La Degustation BohĂŞme Bourgeoise, kterou řídí Oldřich Sahajdák, a Alcron, kde vaří Roman Paulus.

Jde zároveň o průlomové ocenění české kuchyně: La Degustation je na ní postavená a české speciality můžete ochutnat i v Alcronu. Do loňska u nás Michelin hvězdičkou (ve skutečnosti spíš kytičkou) ocenil pouze zahraniční kuchaře - Itala Andreu Accordiho z Allegra a Brita Phila Carmichaela z Maze. Ve druhém případě hvězdičku udělil poté, co restaurace zavřela, Allegro ji mělo několik let, dokud je letos na podzim Accordi neopustil.

Zbývá vám ještě 60 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se