Na ten den zdejší šéfkuchaři čekali několik let. Gastronomický bedekr Michelin včera poprvé udělil prestižní hvězdičku restauracím, které vedou Češi. Dostaly ji dva pražské podniky - La Degustation BohĂŞme Bourgeoise, kterou řídí Oldřich Sahajdák, a Alcron, kde vaří Roman Paulus.
Jde zároveň o průlomové ocenění české kuchyně: La Degustation je na ní postavená a české speciality můžete ochutnat i v Alcronu. Do loňska u nás Michelin hvězdičkou (ve skutečnosti spíš kytičkou) ocenil pouze zahraniční kuchaře - Itala Andreu Accordiho z Allegra a Brita Phila Carmichaela z Maze. Ve druhém případě hvězdičku udělil poté, co restaurace zavřela, Allegro ji mělo několik let, dokud je letos na podzim Accordi neopustil.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.