U nás ve sklepě mohu na sudy poklepávat jenom já. Žádný vinař totiž nemá rád, když mu někdo cizí klepe na "bečky". Je to nepatřičná zvědavost. Jenže já musím, abych zjistil, jestli je sud prázdný nebo kolik je v něm vína. A to jich tu mám ve sklepě na starosti sto třináct. Kdyby se všechny naplnily, vešlo by se do nich skoro 300 tisíc litrů.

Nedávno, když k nám přijeli odborníci z jižní Moravy, spráskli ruce a říkali, že dělat víno v sudech je dnes sebevražda, protože vědí, jaká je potíž s mikroorganismy a že mnohem snazší je nechat ho zrát v plastových nebo nerezových nádržích. Pravda je, že tomu vínu tyhle moderní materiály neublíží, ale na druhou stranu - nic pozitivního mu nepřidají. Na rozdíl od dřeva!

Zbývá vám ještě 60 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se