Vepřové z Německa, jablka ze Španělska. Jídlo z dovozu je v Česku běžná věc. Česko v mnoha oborech ztrácí potravinovou soběstačnost. Nejhorší je situace právě ve vepřovém mase nebo ovoci. Vepřového masa se v česku vyrobí jen 60 procent toho, co se spotřebuje. Zcela zanedbaná živočišná výroba je největším problémem českého zemědělství i podle ministra zemědělství Petra Bendla. Ten včera při zahájení veletrhu Země živitelka prohlásil, že Česko zaspalo. "Je pět minut po dvanácté. Naší absolutní prioritou musí být tento problém řešit," řekl Bendl.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se