V biopekárně Michaely Holaňové v centru Prahy rachotí velký dřevěný mlýn. Vypadá starodávně, jako by ho právě dovezli ze selské chalupy odněkud z venkova. Pod ním se vrší kopec nahnědlé, nahrubo namleté žitné mouky. "Děláme to úplně stejně jako před sto lety naše babičky. Mouku si meleme sami, a to často hodně nahrubo," říká Holaňová, zatímco do rozpálené pece ukládá bochníky žitného chleba v těžkých kovových formách.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se