Třetinu času strávit testováním vzorků a u rozbité okenní tabulky pečlivě zaevidovat každý střep, to jsou jen některé z přísných podmínek, které na české potravináře kladou jejich nadnárodní odběratelé. Své o tom vědí v Mlýně Herber, který letos získal titul Firma roku v Moravskoslezském kraji.

Byli mezi prvními, kdo hned na začátku devadesátých let dodával mouku pro zahraniční značky jako Danone či Nestlé. "Hned zkraje jsme se soustředili na kvalitu a to se nám vyplatilo. I za cenu obrovských investic," říká jednatel a jeden z vlastníků mlýna Aleš Ressler. Zdevastovaný areál u Opavy získala rodina před 20 lety v restituci. Za peníze z investičního úvěru nakoupila mlýnské stroje švýcarsko-německé značky Bühler za 80 milionů korun. Ty české byly tehdy až čtyřikrát levnější.

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se