Do Astany, metropole Kazachstánu, je to z Prahy tři tisíce kilometrů vzdušnou čarou a zhruba pět tisíc po silnici. A je to exotická destinace v mnoha směrech. Pro Čechy, ale třeba i pro Rakušany nebo Švýcary, kteří tu hráli před nimi, i svou kuchyní.
"Tady jedí jiné druhy masa, skopové a jehněčí, mají jiné úpravy, jiné koření, což v kombinaci s nadmírou oleje dělá v žaludku neplechu," říká kuchař Tomáš Černý, kterého si s sebou po zkušenostech rakouského a švýcarského týmu Češi radši vzali. A i když jíte po svém, nesmíte prý zapomínat na prevenci. Tu doporučuje Černý v podobě chilli nebo slivovice se slovy: "Chilli je perfektní dezinfekce a malý panáček nikoho nezabije."
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.