Polské potraviny mají v Česku obdobnou pověst jako německý smysl pro humor nebo ruská hi-tech, jejíž nejvhodnější funkcí je zatloukání hřebíků. V případě polského jídla ale jen o národní "svéráz" nejde. Polské potraviny jsou sice samy o sobě stejně dobré (nebo špatné) jako české, jenže pokud se z Polska dováží to absolutně nejlevnější, potom se lehce stane, že podíl těch špatných je výrazně vyšší, než kdyby se dovážel průměrný vzorek polské produkce. Což také vysvětluje, proč Dánsko či Německo nemá s polským jídlem problém. Tamní spotřebitelé zjevně neumírají touhou po masových výrobcích s tříprocentním podílem "masové složky", takže dostávají z Polska kvalitu.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se