Daniel Kahneman: Myšlení, rychlé a pomalé
Jan Melvin Publishing, 2012

Byl jsem v Plzni a kromě výborného piva a mého nejoblíbenějšího fotbalového klubu jsem tam toho moc nečekal. Jenže potom mně v restauraci Artamo někdo uvařil zázrak, umělecké dílo z ničeho. Chřestové rizoto se sýrem Pecorino Romano a čerstvými špenátovými lístky. Bomba! Nechal jsem si toho někoho zavolat, a ten kuchařský umělec se jmenoval Rejthar Jan. Skromný, ale do vaření zamilovaný člověk, který mi s vášní vyprávěl o svém tajemství okolo hunger steaků. Takhle si představuji pana kuchaře. Doporučuji též knihu Myšlení rychlé a pomalé. Jedna z mých nejdobrodružnějších cest, v podstatě cesta do zákrut vlastního mozku. O tom, jak jsme otroky vjemů, o nichž nevíme a na jejichž základě se rozhodujeme, s bláhovým pocitem, jak nejsme chytří. Teď jsem dočetl a opravdu tleskám.

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist