Daniel Kahneman: Myšlení, rychlé a pomalé
Jan Melvin Publishing, 2012
Byl jsem v Plzni a kromě výborného piva a mého nejoblíbenějšího fotbalového klubu jsem tam toho moc nečekal. Jenže potom mně v restauraci Artamo někdo uvařil zázrak, umělecké dílo z ničeho. Chřestové rizoto se sýrem Pecorino Romano a čerstvými špenátovými lístky. Bomba! Nechal jsem si toho někoho zavolat, a ten kuchařský umělec se jmenoval Rejthar Jan. Skromný, ale do vaření zamilovaný člověk, který mi s vášní vyprávěl o svém tajemství okolo hunger steaků. Takhle si představuji pana kuchaře. Doporučuji též knihu Myšlení rychlé a pomalé. Jedna z mých nejdobrodružnějších cest, v podstatě cesta do zákrut vlastního mozku. O tom, jak jsme otroky vjemů, o nichž nevíme a na jejichž základě se rozhodujeme, s bláhovým pocitem, jak nejsme chytří. Teď jsem dočetl a opravdu tleskám.
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist