Založit v Česku nový pivovar v době klesajícího odbytu piva zní jako recept na ekonomickou sebevraždu. Štěpán Tkadlec spolu s manželkou a kamarády ale našel způsob, jak i na obsazeném trhu uspět. Jejich Únětický pivovar uvařil první várku před dvěma lety a dnes už není žádný drobeček. Jeho výstav je mnohonásobně větší, než kolik uvaří běžný restaurační pivovar.

Když Štěpán Tkadlec popisuje, jak navazuje a upevňuje vztahy s hostinskými, zní to jako další výjev z Hrabalových Postřižin: "Skoro s každým hospodským si tykáme a máme s nimi dobrý vztah. Jednám s nimi já, pak ještě manželka a jeden obchoďák. My tři víme o těch hospodách všechno."

Zbývá vám ještě 90 % článku
Předplatné za 30 Kč
  • První 2 měsíce za 30 Kč měsíčně, poté za 159 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
Máte již předplatné?
Přihlásit se