Když chce uvařit pro ženu, připraví lehčí jídlo, nejčastěji z ryb a drůbeže. Raději než po kuřeti však sáhne po křepelce. "Tou rozhodně ženu zaujmete víc - a kreativita se cení." A připravíte-li jako přílohu dietní kapustičky, budete hvězdou domácí kuchyně.

Křepelka japonská pochází z oblasti mezi Indočínou a Japonskem. V české kuchyni ale nemá dlouhou tradici. Křepelky se v Evropě začaly chovat ve čtyřicátých letech minulého století především pro laboratorní pokusy. Křepelku k tomu předurčoval její drobný vzrůst, relativně velký počet potomků a krátký generační interval. Do České republiky pronikly křepelky po druhé světové válce, ale komerční chovy se zakládaly až v osmdesátých letech. V devadesátých letech zájem o dietní maso drobných opeřenců ochabl, ovšem v poslední době si tato drůbež opět získává své místo.

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se