Quesadilla, jak známo, pochází z Mexika. Je to pšeničná nebo kukuřičná tortilla plněná pikantní směsí z masa, zeleniny, hub, ale i brambor, se zakysanou smetanou a nezbytným sýrem. Tuto cizokrajnou lahůdku si nelze představit také bez salsy neboli studené omáčky. Ta nejznámější, salsa roja, "červená omáčka", která se používá v Mexiku a v celé jihozápadní kuchyni, je vyrobená z vařených rajčat, chilli papriky, cibule, česneku a čerstvého koriandru.

Naopak z čerstvých rajčat je salsa cruda, tedy syrová omáčka, známá také jako pico de gallo (kohoutí zobák) nebo mexicana salsa (mexická omáčka) či fresca salsa (čerstvá omáčka). Salsa verde neboli zelená omáčka je vyráběna z tomatillos, zelených rajčat. Zajímavá je také omáčka guacamole, v níž hlavní surovinu představuje avokádo.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se