Kdo má rád čokoládové tyčinky a další sladkosti, toho brzy čeká volba: buď se dá na dietu, nebo by si raději měl udělat zásoby. Kvůli rozsáhlému suchu v jihovýchodní Asii je totiž velký nedostatek palmového oleje. Ten se používá v řade potravin – především sladkostech, margarinech ale i v kosmetice nebo svíčkách.

Během nadcházejících měsíců se proto čeká růst cen výrobků, pro které se palmový olej používá. Informuje o tom německý deník Die Welt.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se