Je sobota, šest hodin odpoledne. Do otvíračky luxusní michelinské restaurace Paloma, kterou manželé Babišovi vlastní ve vesnici Mougins v kopcích kousek nad Cannes, zbývá hodina a Monika Babišová právě propustila veškerý personál. "Prosím, mohli byste všichni pryč?" říká téměř prosebně poměrně solidní angličtinou. "Prosím, všichni odejděte." Jeden z číšníků opáčí: "Tak dobře, tady máte, my jdeme," a pobaveně jí podává rezervační telefon.
Zbytek personálu se také baví a předstírá okamžitý odchod. Za celou situaci přitom může fotograf Hospodářských novin. "Prosím vás, stačí deset minut, on mě tu teď chce fotit a já se před cizími lidmi strašně stydím," vysvětluje Babišová. Skupina číšníků a číšnic krčí rameny a za švitoření ve francouzštině vyjdou ven na parkoviště dělat to, co Francouzi vždy uměli dobře. Kouřit a povídat si u toho. Monika Babišová si stoupne k dekoraci, kterou pro restauraci Paloma sama navrhovala, a dalších několik desítek dlouhých minut se podřizuje pokynům fotografa. Personál se mezitím pomalu trousí zpět, ona mu už nevěnuje pozornost, zcela pohlcená focením.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.