Podle šéfkuchaře Romana Pauluse se grilování ve většině případů už nevymyká běžnému vaření. Tomu napomáhá i pestrý výběr grilů a grilovacích pomůcek, které si můžeme pořídit. Ani ten nejdokonalejší gril však není zárukou úspěchu, když nevyužíváme dobré suroviny. "S výjimkou velkých kusů masa nebo celé drůbeže, jejichž příprava bývá složitější, je grilování proces, ve kterém je kvalita surovin zásadní. Za čtvrthodinu, kterou máte na grilu k dispozici, ze špatného masa žádný dobrý steak nevykouzlíte," říká. A doporučuje velký gril, který nabízí možnost vytvoření tří teplotních zón - extra žhavé, méně žhavé a chladnější, velmi užitečné je i odvětrání. On sám preferuje ještě gril s poklopem. "Možná málokdo ví, že se dá použít i jako trouba, ve které se může upéct štrúdl, grilovat ovoce, a dokonce udit."

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se