K obědu si objednal svíčkovou. Ale na veganský způsob. Místo hovězího masa veganské kousky, místo mléčné šlehačky rýžová. Vegetariánem se stal třiatřicetiletý ředitel české pobočky banky Zuno před deseti lety a nevedly ho k tomu ani etické, ani zdravotní důvody. Spíš zvědavost.
"Byl jsem jeden z typických masožravců, myslel jsem si, že se bez masa nedá žít. Potom na vysoké jsem si přečetl nějaké články a zjistil, že jde spíš o paradigma, o mentální nastavení společnosti. Zkusil jsem maso vynechat a cítil se skvěle. Dokonce jsem potom zaběhl svůj první maraton," vypráví Peter Lakata na terase veganské restaurace LoVeg na Malé Straně.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.