K obědu si objednal svíčkovou. Ale na veganský způsob. Místo hovězího masa veganské kousky, místo mléčné šlehačky rýžová. Vegetariánem se stal třiatřicetiletý ředitel české pobočky banky Zuno před deseti lety a nevedly ho k tomu ani etické, ani zdravotní důvody. Spíš zvědavost.

"Byl jsem jeden z typických masožravců, myslel jsem si, že se bez masa nedá žít. Potom na vysoké jsem si přečetl nějaké články a zjistil, že jde spíš o paradigma, o mentální nastavení společnosti. Zkusil jsem maso vynechat a cítil se skvěle. Dokonce jsem potom zaběhl svůj první maraton," vypráví Peter Lakata na terase veganské restaurace LoVeg na Malé Straně.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se