Rád cestuji za jídlem a není tomu tak dávno, jen několik málo let, co přistání na pražském letišti znamenalo návrat do gastronomického pravěku.
A jaká je dnešní realita? Po příletu z New Yorku místo tesklivého povzdechnutí už ve frontě na pasovou kontrolu domlouvám další návštěvu v podniku s výmluvným názvem Maso a kobliha. Za unikátní kombinací bistra, řeznictví a hospody stojí Paul Day. Kdo nezná jeho řeznictví The Real Meat Society či restauraci Sansho, měl by to napravit.
Maso a Kobliha
Praha
****1/2
Jednoduchá poctivá kuchyně, jejímž základem a středobodem je maso.
CENÍK
Malá jídla 55-95 Kč
Hlavní jídla 165-180 Kč
Sendviče 145-195 Kč
Pivo 55-69 Kč
JAK HODNOTÍME
Každá recenze je založena na zážitcích z alespoň dvou návštěv dané restaurace. Náklady na recenze hradí Hospodářské noviny, a jsou tedy zcela nezávislé.***** Dokonalé.Nezapomenutelný zážitek. |**** Skvělé.Rozhodně stojí za návštěvu. |*** Dobré.S občasnými nedostatky. |** Ujde to.Zápory převažují nad klady. |* Špatné.Rozhodně nedoporučujeme. | -Peklo.Vyhněte se obloukem.
V novém konceptu se snaží propojit přímý prodej masa s místem, kde si lze sednout a dát si pivo a něco dobrého k snědku.
Maso a koblihu najdete v Petrské ulici. Interiér je poměrně členitý, kapacita míst k sezení omezená a přední část u vstupu je velkoryse věnována prodejnímu pultu a chladicím vitrínám s masem a uzeninami. Zadní části dominuje výčep s dlaždičkovaným barovým pultem a několik míst na společné lavici u dlouhého stolu. Člověk by nevěřil, jak se na pár metrech prostoru dokáže zamotat.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.