Bude pivní boj o Vinohrady?

Gourmetguru má rád pivnice. Ne pořád, ale jednou za čas. I z toho důvodu považuje za geniální koncept restaurací Lokál Tomáše Karpíška, který podle něj spojení "dobré pivo plus kvalitní česká hospodská kuchyně" dotáhl nejdál. Karpíšek přitom expanzi sítě Lokál vede formou jakýchsi franšíz. Je to bezpečná, ale poměrně pomalá forma růstu. Ukázalo se to i nedávno. Z hlediska gastronomie velmi vyhledávané Vinohrady zažily v poslední době otevření hned několika hospod "lokálového typu". A posledním přírůstkem je pak Vinohradský pivovar, jednoduchá, ale výtečná pivnice v Korunní ulici s ambicí dokonce vařit vlastní pivo. Gourmetguru tvrdí, že tenhle podnik má před sebou slušnou budoucnost. Už jen proto, že jídlo je tu skvělé (v kuchyni údajně úřaduje bývalý kuchař ministerstva zahraničních věcí) a vlastní pivo bude nejspíš také tahák. V praxi to ale znamená, že poslední zajímavá oblast na Vinohradech, která neměla v dosahu pivnici, byla obsazena.

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se