Na nahřátou plotýnku uprostřed stolu obsluha pokládá hrnce s vařícím vývarem. Do malých misek dostává každý z nás hrst domácích nudlí a naběračku čiré tekutiny. Na hladině se sráží několik mastných ok. Je skvostná.
Voňavý vývar je ale pouze předehrou k tomu, co přijde dál. Číšník z hrnce loví plátky libového hovězího masa s tenkým tučným okrajem a pokládá je na talíře. K masu si můžeme naporoučet hned několik příloh: strouhaný křen, křen s jablky, špenát, dýňové pyré, bramborové placičky, fazolky se smetanou nebo tatarskou omáčku.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.