Překvapení zvané Slowpec

Gourmetguru využívá restaurace především ve městech. Už proto, že jsou mu hlavně pracovním nástrojem. Nicméně nemohl si nevšimnout rozmáhajícího se fenoménu, který se nebojí nazvat "hezké víkendové restaurace". Takovou restauraci poznáte snadno. Je například v nějaké vesnici v dojezdové vzdálenosti od Prahy, protože její majitelé si myslí, že střední třída z domů zatížených hypotékami chce také někde jíst. Restaurace se výrazně odlišují od všech jiných restaurací v okolí, protože nabízejí dobré jídlo, menu mají přesně jako podle Pohlreichových rad z televize (krátké a jednoduché), případně se snaží mít i jakýsi koncept a prodávat dobré víno. Gourmetguru se s tímto fenoménem potkal teprve nedávno, a musí říct, že z několika pokusů jej zaujalo jen pár podniků. Mezi jinými pak podnik s bizarním názvem Slowpec Restaurant. Podnik v Líšnici u Prahy je společným dílem podnikatele Jana Abta, jeho ženy a Petra Čápa. Ani jeden přitom nemá s restauračním provozem valné zkušenosti. Jan Abt podnikal ve všem možném a Petr Čáp strávil dvacet let v nahrávacím průmyslu. Přesto není Slowpec střelba mimo. Asi padesátimístný podnik nabízí jednoduchá jídla v zajímavých úpravách. Takže třeba jejich konfitované stehno je opravdu vynikající. Ne za všemi restauracemi má smysl podle Gourmetgurua z Prahy vyrážet. Ale Slowpec za to opravdu stojí.

Zbývá vám ještě 60 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se