Moderní česká zabijačka

Minulý týden trávil Gourmetguru mimo republiku, takže mu unikla zásadní zpráva o tom, že Radek David, šéfkuchař restaurace La Veranda a sesterské Babiččiny zahrady, a Jan Horký, šéfkuchař restaurací v Obecním domě, získali na European Catering Cupu v Lyonu cenu za nejlepší vepřový chod, když připravili tradiční českou zabijačku v moderním pojetí. Gourmetguru oběma cenu samozřejmě přeje, nicméně byl by rád, kdyby se koncept moderně zpracované zabijačky dokázal realizovat i mimo soutěže. Babiččina zahrada se svou domácí českou kuchyní v tomhle ohledu funguje skvěle, ale její rádoby rustikální prostředí i rádoby staročeský název jsou všechno jiné, jen ne moderní. Gourmetguru by si prostě rád dal moderně udělanou zabijačku i v prostředí, které nevypadá, jako by se někdo snažil vytvořit model kouzelného domečku z pohádky. Pak teprve bude česká moderní kuchyně skutečně moderní.

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se