Jezte a zachraňte přeštíka!

Gourmetguru by rád začal kratičkým historickým exkurzem. Jediným pokrmem pocházejícím z Česka, který ve svém veledíle Moje francouzská kuchyně zmiňuje legenda moderní gastronomie Auguste Escoffier, je pražská šunka. Důvod, proč ji povyšuje nad ostatní světové šunky, nezmínil, zřejmě mu však lahodila její delikátní chuť. Pražská šunka se totiž ve 30. letech vyráběla z oblíbených přeštických vepřů.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se