Vysoký nerezový stroj vytlačuje úzké nitě sytě žlutého těsta. Když dosáhnou patřičné délky, zaměstnankyně Pavlína je zkušeným pohybem škrabkou od stroje odřízne, hotové špagety přehne napůl a pečlivě složí do plastové vaničky.
"Sem patří mouka, sůl a vaječná melanž," ukazuje Pavlína v bílém čepci na nádrž, odkud se pak těsto dostává do tvarovacích trychtýřů. "Vznikají pak různé tvary těstovin − špagety, lasagne, casarecce, máme tu i dětské motivy," vysvětluje Pavlína, která tady ve výrobně těstovin Pasta Fidli ve středočeském Mníšku pod Brdy pracuje už druhým rokem.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.