Když se usadí na masivní lavici, pronese: "Střelil jsem srnce. Dáte si?" Přestože jsem už měla v jídelním lístku své favority, jelikož jsem dorazila do restaurace na domluvený oběd s časovou rezervou a stihla jsem si mezitím menu prostudovat, zvláštní nabídku jsem přijala. Šéf největší české palírny ovocných destilátů Pavel Dvořáček je od mládí nadšeným myslivcem a do lesa chodí tak často, jak mu to jen pracovní povinnosti dovolí.
Sešli jsme se asi 15 kilometrů od Kroměříže na Ranči Kostelany, obklopeném ohradami s koňmi. Areál postavený ve stylu Divokého západu firma Rudolf Jelínek před třemi lety zčásti koupila, láká ji totiž oblast cestovního ruchu. "Chceme být nejen na straně výrobce, ale i konzumenta. Vždyť restaurace jsou naším hlavním zákazníkem. Místní ranč byl pro nás atraktivní i díky přilehlým pozemkům, na kterých jsme zřídili ovocné sady. Máme tu 15 hektarů třešní a pět hektarů švestek," popisuje Pavel Dvořáček s tím, že firma vlastní také turistické letovisko Bunč uprostřed severovýchodního hřebene Chřibů.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.