Každý den se poblíž nuselského náměstí Bratří Synků nese vzduchem vůně čerstvého pečiva a všichni místní dobře vědí, kam za ní mají jít. V nedalekém dlouho opuštěném skladu poslední dva roky sídlí Zrno Zrnko, mladé pekařství, které tady denně upeče přes 700 bochníků chleba (jen z mouky, vody a soli a občas přihodí pár semínek), za loňský rok hlásí 50milionový obrat, po Praze má pět kaváren a už brzy otevře další.

Tenhle vypečený byznysový příběh začal před mnoha lety. V prvním ročníku na gymnáziu na Proseku, kde se v jedné třídě poprvé potkali tehdy patnáctiletí Jakub Štefeček a Ondřej Kuchař, aby o další spoustu let později mohli spolu od nuly vybudovat firmu s ročním obratem 200 milionů korun, prodat ji a pak se doslova po hlavě vrhnout do neznámých pekařských vod.
Ale popořadě.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se

Chcete vědět, co se děje v české a světové ekonomice? Co si o aktuálních trendech myslí lidé z byznysu, majitelé firem a jejich šéfové? Každý týden v pátek vám naši top autoři přinášejí výběr toho nejlepšího a pohled z byznysové strany. Odebírejte Byznys newsletter.