Každý den se poblíž nuselského náměstí Bratří Synků nese vzduchem vůně čerstvého pečiva a všichni místní dobře vědí, kam za ní mají jít. V nedalekém dlouho opuštěném skladu poslední dva roky sídlí Zrno Zrnko, mladé pekařství, které tady denně upeče přes 700 bochníků chleba (jen z mouky, vody a soli a občas přihodí pár semínek), za loňský rok hlásí 50milionový obrat, po Praze má pět kaváren a už brzy otevře další.
Tenhle vypečený byznysový příběh začal před mnoha lety. V prvním ročníku na gymnáziu na Proseku, kde se v jedné třídě poprvé potkali tehdy patnáctiletí Jakub Štefeček a Ondřej Kuchař, aby o další spoustu let později mohli spolu od nuly vybudovat firmu s ročním obratem 200 milionů korun, prodat ji a pak se doslova po hlavě vrhnout do neznámých pekařských vod.
Ale popořadě.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.