Proteinový chléb, mléko s přidaným proteinem nebo sladké proteinové tyčinky. Potravináři pozorují zvýšený zájem Čechů o produkty s vysokým obsahem bílkovin. Množství této složky ve stravě je jedním z posledních témat nejen mezi sportovci, ale i nadšenci do zdravého životního stylu. Ať už kvůli budování svalové hmoty, nebo k hubnutí. Odborníci ale varují, že se lidé občas proteiny přejídají a mohou si naopak uškodit. Jak to dělat správně?
Co se dočtete dál
- Jak se v Česku projevuje potravinářský „high protein“ trend?
- Co hrozí, pokud budeme jíst příliš mnoho bílkovin?
- Jak si bílkoviny správně dávkovat?
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.