Cukrovar Kojetín zvýší kapacitu


Cukrovar Kojetín, který patří k největším na Moravě, plánuje, že letos zásluhou investic do modernizace výroby zvedne průměrnou denní zpracovatelskou kapacitu o 10 procent a zpracuje o téměř 15 procent cukrové řepy více než loni. Generální ředitel M. Haupt řekl, že firma hodlá pro letošní kampaň nakoupit a zpracovat 190 tisíc tun cukrovky při průměrném denním zpracování 2200 tun. Loni při průměrné denní kapacitě dva tisíce tun zpracovala 165,7 tisíce tun cukrové řepy a vyrobila 19,9 tisíce tun cukru.

(ČTK)

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist