TEST JAKOSTI
Pomerančové džusy jsou v pořádku
V horkých letních dnech stoupá spotřeba nealkoholických nápojů. Ve velké oblibě jsou pomerančové šťávy vyráběné většinou z pomerančových koncentrátů.
Pracovníci České obchodní inspekce testovali nedávno 15 druhů 100% pomerančových šťáv zakoupených v regionech Praha, Plzeň a Tábor. Tři byly z naší produkce (Libella, San Bravo a Vitajus), šest ze SRN a šest z Rakouska. Analytickému, mikrobiologickému i senzorickému hodnocení vyhověly všechny testované výrobky, značením neodpovídaly dva z dovozu. Obsah vitamínu C byl v rozmezí 300 - 400 mg/l, což odpovídá průměrnému obsahu kyseliny askorbové ve šťávě z čerstvých pomerančů. Nejlépe byly hodnoceny značky YO (Rakousko), A&P (SRN), San Bravo (výrobce Dub, ČR), Glocken Gold a Dago (oba SRN). (vš)
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist