Tip na večeři
Vepřové na rajčatech
3/4 kg vepřového plecka, sůl, pepř, hladká mouka, olej, 40 dkg rajčat, 25 dkg cibule, lžička majoránky
Očištěné plecko nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Takto připravené maso osmažíme na rozpáleném tuku, podlijeme vývarem z kostí nebo masoxu a mícháme, aby se vytvořil hladký základ omáčky. Potom přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka a plátky rajčat. Vše posypeme majoránkou a za občasného míchání a podlévání necháme pod pokličkou dusit do měkka. Podáváme s dušenou rýží a hlávkovým salátem.
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist