Tip na večeři

Vepřové na rajčatech

3/4 kg vepřového plecka, sůl, pepř, hladká mouka, olej, 40 dkg rajčat, 25 dkg cibule, lžička majoránky
Očištěné plecko nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Takto připravené maso osmažíme na rozpáleném tuku, podlijeme vývarem z kostí nebo masoxu a mícháme, aby se vytvořil hladký základ omáčky. Potom přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka a plátky rajčat. Vše posypeme majoránkou a za občasného míchání a podlévání necháme pod pokličkou dusit do měkka. Podáváme s dušenou rýží a hlávkovým salátem.

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist