Tip na večeři

Čínské těstoviny

30 dag těstovin, 3 lžíce granulovaného sójového masa, olej, cibule, 15 dag žampiónů, 40 dag zeleninové směsi z mrkve, petržele, brokolice, květáku, kapusty a póru, sůl, lžíce sádla, kari koření, kudrnatá petrželka.
Granulované sójové maso přelijeme vařící vodou a necháme 20 minut nabobtnat. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme spařené a okapané sójové maso a za stálého míchání osmažíme. Přidáme na slabé plátky nakrájené žampióny, mírně podlijeme a dusíme do měkka. V druhé pánvi v rozpáleném tuku krátce osmahneme drobně nakrájenou zeleninu, podlijeme vodou a dusíme do změknutí. Těstoviny uvaříme ve slané vodě, necháme okapat, omastíme lžící sádla a promícháme s dušenou zeleninou, sójovým masem se žampióny a kudrnatou petrželkou. Dochutíme 2 - 3 lžičkami kari koření a ihned podáváme. Pokrm je vhodné doplnit salátem z čerstvé zeleniny.
VĚRA LOCHMANOVÁ

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist