Tip na večeři
Čínské těstoviny
30 dag těstovin, 3 lžíce granulovaného sójového masa, olej, cibule, 15 dag žampiónů, 40 dag zeleninové směsi z mrkve, petržele, brokolice, květáku, kapusty a póru, sůl, lžíce sádla, kari koření, kudrnatá petrželka.
Granulované sójové maso přelijeme vařící vodou a necháme 20 minut nabobtnat. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme spařené a okapané sójové maso a za stálého míchání osmažíme. Přidáme na slabé plátky nakrájené žampióny, mírně podlijeme a dusíme do měkka. V druhé pánvi v rozpáleném tuku krátce osmahneme drobně nakrájenou zeleninu, podlijeme vodou a dusíme do změknutí. Těstoviny uvaříme ve slané vodě, necháme okapat, omastíme lžící sádla a promícháme s dušenou zeleninou, sójovým masem se žampióny a kudrnatou petrželkou. Dochutíme 2 - 3 lžičkami kari koření a ihned podáváme. Pokrm je vhodné doplnit salátem z čerstvé zeleniny.
VĚRA LOCHMANOVÁ
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist



