Telecí ragú

3/4 kg telecí plece, bazalka, koriandr, středně velký květák, 5 dkg másla, 5 dkg hladké mouky, sůl, pepř, citrónová šťáva, 1/8 l smetany, 1 žloutek
Telecí uvaříme ve slané vodě do měkka společně s bazalkou a koriandrem. Maso pak nakrájíme na menší kostičky. Vývar necháme vychladnout. Květák omyjeme, rozdělíme na malé růžičky a samostatně jej uvaříme v malém množství slané vody. Z másla a hladké mouky usmažíme světlou jíšku, za stálého míchání podléváme vychladlým vývarem, osolíme, opepříme a vaříme za stálého míchání přibližně půl hodiny Přiléváme vývar tak, aby vznikla hustá omáčka. Do ní přidáme kostičky masa, uvařený květák, promícháme, okyselíme citrónovou šťávou a prohřejeme. Ve smetaně rozšleháme žloutek a vlijeme pro zjemnění do hotového pokrmu. Podáváme s dušenou rýží.

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist