Telecí ragú
3/4 kg telecí plece, bazalka, koriandr, středně velký květák, 5 dkg másla, 5 dkg hladké mouky, sůl, pepř, citrónová šťáva, 1/8 l smetany, 1 žloutek
Telecí uvaříme ve slané vodě do měkka společně s bazalkou a koriandrem. Maso pak nakrájíme na menší kostičky. Vývar necháme vychladnout. Květák omyjeme, rozdělíme na malé růžičky a samostatně jej uvaříme v malém množství slané vody. Z másla a hladké mouky usmažíme světlou jíšku, za stálého míchání podléváme vychladlým vývarem, osolíme, opepříme a vaříme za stálého míchání přibližně půl hodiny Přiléváme vývar tak, aby vznikla hustá omáčka. Do ní přidáme kostičky masa, uvařený květák, promícháme, okyselíme citrónovou šťávou a prohřejeme. Ve smetaně rozšleháme žloutek a vlijeme pro zjemnění do hotového pokrmu. Podáváme s dušenou rýží.
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist