Autor článku: Jan Petrasch (senior poradce personální společnosti Adecco)
"Hlavně tu maturitu udělat," říkají si studenti posledních ročníků středních škol. Někteří plynule navážou na studijní život na vyšších odborných a vysokých školách, jiní se pustí do studia jazyků buď na jazykových školách, nebo v zahraničí. Ti, kteří sní o větší samostatnosti a finanční nezávislosti, se vrhnou rovnýma nohama do praktického života.
Aby byl start absolventa co nejstrmější, je potřeba dodržet několik klíčových podmínek. Uchazeč o práci (absolvent) musí vědět, o jaký obor, oblast má zájem, zda na takovou práci má předpoklady, kde chce pracovat (trvalé nebo přechodné bydlení, možnosti dojíždění), musí si uvědomit svoji cenu na trhu práce a od ní odvodit požadovaný plat.
Jako zdroj takovýchto informací můžou sloužit různá pracovně-poradenská centra, úřady práce, personální agentury, školicí a rekvalifikační střediska, noviny, časopisy a internet.
Jste absolvent střední školy a nevíte, jak začít váš pracovní život bez praxe? Nevzali vás na vysokou školu, ale chcete to zkusit příští rok znovu a nechcete ležet doma bez práce? Vrátil jste se z vojny a nevíte, kam dál? Nevěšte hlavu, existuje pro vás elegantní řešení s názvem "temporary help". Oslovte lokální personální agenturu s nabídkou vašich schopností a dovedností. Sdělte jim svoji pracovní představu, udejte dny a hodiny v týdnu, které můžete a chcete pracovat, a vyčkejte na odezvu.
Ještě před deseti lety byl pojem temporary help v Čechách zcela neznámý a dodnes postrádá uhlazený český překlad. Nejvíce se mu blíží ekvivalent "dočasná výpomoc" a nemusí nutně znamenat pomocné práce bez kvalifikace; touto formou dnes pracují lidé od výrobního personálu přes zaměstnance v administrativě až po střední management.
Tímto progresívním způsobem zaměstnávání řeší zaměstnavatelé své špičky, nárazové práce, hořící termíny, náhrady za dovolené a další plánované i neplánované situace.
Výhody ovšem nejsou jen na straně zaměstnavatele. Temporary help pomůže získat první zkušenosti, ověřit si, zda volba budoucího povolání je správná, aniž by pracovník často měnil zaměstnavatele. Tím je agentura, která mu umožní získat zkušenosti z rozličných oblastí u svých klientů - různých firem, stále však pod svou vlastní hlavičkou.
Velmi často se stává, že "tempík", neboli dočasný zaměstnanec z agentury, se po několika týdnech či měsících stává trvalým zaměstnancem, protože ho přidělená práce baví a společnost je spokojena s jeho výkonem.
Přednosti "tempování" jsou zřejmé: máte práci, pravidelný příjem, agentura za vás platí sociální i zdravotní pojištění, neboť jste jejím řádným zaměstnancem, máte možnost si vyzkoušet práci u více společností na více pozicích a přitom nejste fluktuant (v životopisu je v kolonce zaměstnavatel název agentury). Přitom se však můžete pyšnit, že máte zkušenosti z více společností.