Snímek: Archiv
Bar v trezoru
V budově bývalého poštovního úřadu na pražském Senovážném náměstí, kde mimo jiné komunističtí fízlové kontrolovali všechny zásilky přicházející do republiky z ciziny, je dnes exkluzívní hotel patřící italské rodině Boscolo nazvaný Carlo IV. Při přestavbě nepodlehli pokušení bourat, jak to mnohdy dělají jiní úpravci historických budov, ale citlivě rekonstruovali interiéry a v prvním patře zachovali i obrovský trezor zvíci velké místnosti. A v něm jsou dnes skutečné poklady v podobě exkluzívních lahví vzácných starých koňaků a jiných světově proslulých destilátů a vybraných druhů doutníků. Trezor je součástí Inn Ox Baru a Cigar Clubu.
A právě zde zařadili do nápojového lístku koktejl Diamond Martini za 250 000 korun. Je zkomponován z unikátního anglického ginu Martin Miller´s Gin Westbourne Strenght 42,5 %, který byl do Prahy přivezen poprvé právě pro tuto příležitost. Ve sklence je doplněn francouzským suchým vermutem Dolin a jednokarátovým diamantem dodaným společností Carollinum. Diamant má pochopitelně všechny certifikáty potvrzující jeho pravost. Koktejl Diamond Martini je vrcholem ojedinělého Martini a Neomartini menu, které nyní nabízejí oba bary hotelu Boscolo Carlo IV.
Máximo Extra Aňejo
Známý výrobce kubánského rumu Havana Club představil v Praze své mistrovské dílo nazvané Máximo Extra Aňejo, zcela unikátní esenci kubánských rumů. I přes "baťovskou" cenu 29 900 korun bylo zájemců o koupi víc než lahví uvolněných pro naši republiku. Ročně se této exkluzivity totiž v Havaně naplní jenom 500 půllitrových, ručně foukaných lahví. Každá z nich je očíslována a podepsána sklářským mistrem Paulem Millerem. Do České republiky se tohoto exkluzívního rumu dostalo pouhých dvacet lahví a patříme mezi sedm zemí světa, kam byl tento rum prodán. Stalo se tak díky tomu, že firma Havana Club patří do společnosti Pernod Ricard, které mimo jiné patří i karlovarská Becherovka.
Unikátní rum v Praze představil Don José Navarro, Primer Maestro Ronero Havana Club. "Při tvorbě tohoto rumu jde o syntézu umění, vědy, magie a talentu míchání a vyzrávání. Je vyroben z nejlepších a nejstarších rumů, z nichž některé zrály v našich sklepích i více než sto let. Nevznikl by bez umění mých předchůdců," říká José Navarro.
Libor Ševčík
libor.sevcik@economia.cz
Ochutnávka
Máximo Extra Aňejo
Výrobce: Havana Club, Kuba
Charakteristika: zářící temně jantarová barva dokumentuje dlouhé zrání v dubových sudech. Intenzívní bohaté kouřové aroma s tóny čerstvé hrušky, kokosu a sušeného ovoce. V chuti jemně vanilková s čokoládou a sušeným ovocem s pikantní dochutí. 40 % alkoholu.
Cena lahve: 29 900 Kč, panák v baru asi 5000 Kč
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist