Ve Velké Británii zavedli dobrý podnikatelský záměr. Do firem v centru města dochází poslíček s nabídkou teplých a studených pokrmů.
Pro lidi, kteří pracují v kancelářích a nemají čas nebo chuť stravovat se v restauracích, je to ideální řešení. Není to jídlo na objednávku, jak ho známe u nás. Nabídka pokrmů je stabilně k dispozici, poslíček projde kanceláře, zaměstnanci si na místě koupí, na co mají chuť, a zaplatí. Tento model má velký úspěch.
Obědy českých zaměstnanců do značné míry řeší stravenky určené k platbám za teplé jídlo (byť se nám nyní naše vláda snaží sebrat a zrušit jejich daňové zvýhodnění). Ale ne vždy si člověk najde motivaci a čas kancelář opustit. V některých místech navíc chybí i dostatečná nabídka restaurací.
Když vám někdo takto jídlo donese "pod nos", nemusíte se přes den trápit "bagetovou dietou". Navíc taková společná konzumace jídla v zasedací místnosti, a nemusí jít o pravidelný každodenní rituál, umožňuje stmelit kolektiv. A navíc - i za tyto obědy je možné platit kromě hotovosti také stravenkami.
Dnes odpovídá:
Milan Deutsch, Country Operations Director Mmd
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist