Dnes vaří
Andrea Accordi
šéfkuchař pražské restaurace Allegro
Rajčata piennolo vděčí za své jméno postupu, který při jejich skladování používají farmáři z úpatí sopky Vesuv. Přivazují plody na špagátku do velkého svazku a věší je na suchá a větraná místa. Slovo piennolo označuje v neapolském dialektu něco zavěšeného. "Tamní zemědělci si oblíbili kamenné sklepy, kde bývá také ohniště na uzení. V těch sklepech se drží uzená vůně pořád a rajčata ji během skladování natáhnou," popisuje Andrea Accordi, šéfkuchař restaurace Allegro, proč svazek svým aromatem připomíná štrůček špeku.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.