Je neuvěřitelné, co se dá vykouzlit z kusu kuřete a strouhanky. Když se přidají rozinky a trocha koření, nemusí to být žádný nudný řízek. Kdo neochutnal, možná neuvěří, ale mít za kamaráda Itala se zálibou ve vaření je výhra. Má to pouze jednu vadu. V restauraci, kde jsem ještě nebyla, při objednávání těstovin čím dál více trnu. Podle jídelního lístku totiž nepoznám, jestli je italská, nebo spíše "italská", a tak dopředu nevím, jestli se dobře najím, nebo jestli mě místní kuchyně spíš znechutí.

Tak jako u nás na hlavní třídě. Za tři roky, co bydlím v pražských Holešovicích, jsem tam byla dvakrát. Poprvé hned po nastěhování - v rámci průzkumu okolí. Podruhé před dvěma měsíci. Zřejmě proto, že jsem nevěřila svým vzpomínkám na to, jak dokonale je možné italské jídlo zkazit.

Přesto tato pizzeria nachytá denně dostatek lidí, aby měla na výplatu pro "kuchaře". Nechápu to. Možná i proto jsme se zeptali kuchařů, kteří opravdu umějí vařit po italsku, jak s těstovinami zacházet.

 

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist