Třiatřicet zaměstnanců firmy Mangaloo se živí lisováním šťáv z jakéhokoli ovoce a zeleniny přímo před zraky konzumentů.

"Zkoušeli jsme lisovat i česnek, pitelné to však nebylo. Mohu však doporučit šťávu z celeru kombinovanou s pomerančem nebo hruškou," poradil jednatel a spolumajitel firmy Michal Kreuter. Před šesti lety jej spolu s kamarádem zaujaly v Austrálii juicebary, kde se lisovaly džusy z čerstvého ovoce. I z toho, co si přinesli zákazníci.

Nápad přinesli do Česka a poprvé vyzkoušeli na open air festivalu v Trutnově. "Čtyři dny jsme tam prakticky nespali, byl obrovský zájem. A když to mohli pít rockeři, proč by to nepili i další lidé?" vzpomíná Kreuter.

Když bylo zřejmé, že je o čerstvé nápoje zájem i mezi rockery, začali obcházet pražská obchodní centra a ucházeli se o pronájem prostor. Firma Mangaloo si nechala zaregistrovat značku Freshbar a dnes provozuje síť deseti barů v Praze a ve východních Čechách. Nabídka ovocných a zeleninových šťáv a koktejlů firmy Mangaloo se postupně rozšířila o saláty, ovocné dezerty a cateringovou službu.

Michal Kreuter, spolumajitel firmy