Třiatřicet zaměstnanců firmy Mangaloo se živí lisováním šťáv z jakéhokoli ovoce a zeleniny přímo před zraky konzumentů.
"Zkoušeli jsme lisovat i česnek, pitelné to však nebylo. Mohu však doporučit šťávu z celeru kombinovanou s pomerančem nebo hruškou," poradil jednatel a spolumajitel firmy Michal Kreuter. Před šesti lety jej spolu s kamarádem zaujaly v Austrálii juicebary, kde se lisovaly džusy z čerstvého ovoce. I z toho, co si přinesli zákazníci.
Nápad přinesli do Česka a poprvé vyzkoušeli na open air festivalu v Trutnově. "Čtyři dny jsme tam prakticky nespali, byl obrovský zájem. A když to mohli pít rockeři, proč by to nepili i další lidé?" vzpomíná Kreuter.
Když bylo zřejmé, že je o čerstvé nápoje zájem i mezi rockery, začali obcházet pražská obchodní centra a ucházeli se o pronájem prostor. Firma Mangaloo si nechala zaregistrovat značku Freshbar a dnes provozuje síť deseti barů v Praze a ve východních Čechách. Nabídka ovocných a zeleninových šťáv a koktejlů firmy Mangaloo se postupně rozšířila o saláty, ovocné dezerty a cateringovou službu.
Michal Kreuter, spolumajitel firmy
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist