- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Nově všechny články v audioverzi
Jehněčí? Jedině s lístky karí
[name_short]
[notes.note_1]
[notes.note_2]
[name]
[notes.note_1]
[email]
Přihlášený uživatel
[number]
Platnost do: [valid.month]/[valid.year]
Možnost kdykoliv zrušit
Upozornění 2 dny před automatickou obnovou předplatného
Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.
Beru na vědomí, že budu dostávat obchodní sdělení, týkající se objednaných či obdobných produktů a služeb společnosti Economia, a.s. Odmítnout zasílání
Můžete si prohlédnout kompletní nabídku,
která obsahuje předplatné i na delší období a tištěné vydání.
Jste přihlášený
Pokud potřebujete poradit, napište nám, nebo zavolejte na +420 233 071 111
Pokud potřebujete poradit, napište nám, nebo zavolejte na +420 233 071 111
Karí je slovo, které může být v indické kuchyni matoucí, používá se totiž hned pro tři odlišné věci. Rozdíly zřejmě nejpřehledněji popisuje Vladimír Miltner v dnes již klasickém gastronomickém spisu Indická kuchyně: "Především jsou to sušené listy rostliny Murraya koenigii, jež se užívají co koření. Za druhé je to kořenná směs karí, v níž obvykle tyto listy nejsou. A konečně je to způsob přípravy zeleniny, jakási omáčka, pikantní sos, jenž vůbec nemusí obsahovat kořennou směs karí, a přesto je to karí."
Zbývá vám ještě 95 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
Máte již předplatné?
Přihlásit se
Související články
Recepty z masa mladých oveček do kuchyně Jiřího Štifta přinesly atmosféru začínajícího podzimu. Lesní houby a bylinky ovoněly šťavnatou pečínku...
16. 9. 2009 ▪ 5 min. čtení
Jehněčí není jen musaka
Přestože ve světě je jehněčí maso hitem, Češi mu stále ještě nepřicházejí na chuť. Přitom jehněčí maso je velmi chutné, obsahuje celou řadu...
4. 4. 2008 ▪ 6 min. čtení
Smrže z lesních cest
Hlavičky lahodných pórovitých hub je před přípravou nutné pořádně proprat, aby v nich nezůstal písek, radí Jiří Štift, šéfkuchař restaurace...
10. 6. 2009 ▪ 5 min. čtení
Vybíráme z HN
Nejdřív zrušili bakalářské práce, teď VŠE zkrátí studium na magistra u poptávaného oboru
Pouhý rok výuky, pak několikaměsíční praxe a diplomová práce bude nově stačit k získání magisterského titulu. A to na Fakultě podnikohospodářské...
26. 4. 2024 ▪ 4 min. čtení
„Pokuta není třeba, proces byl dostatečným trestem.“ Uznávaného historika uznali vinného za krádež knih
Sice bez trestu, ale přesto s cejchem zloděje odešel v uplynulém týdnu od soudu uznávaný historik Aleš Pohorský. Jednasedmdesátiletého experta...
27. 4. 2024 ▪ 3 min. čtení
Jak dosáhnout solidního zhodnocení? Čtyři klíčové principy pro investiční portfolia
Pro dosažení solidního zhodnocení investičního portfolia v dlouhém časovém horizontu a s přijetím adekvátního investičního rizika je naprosto...
26. 4. 2024 ▪ 2 min. čtení