Když jsou žáci špatně živení, jejich školní prospěch nestojí za nic. Toho si všimli ekonomové zkoumající školství v rozvojových zemích už dávno. Podvyživené děti nedávají příliš pozor a na výsledcích se to projeví. Jenže kvalita stravy může mít překvapivě velký vliv i na prospěch dětí v Evropě.

Vědci Michele Belot a Jonathan James se podívali na iniciativu známé kuchařské hvězdy Jamieho Olivera ve Velké Británii. Oliver se tam pokusil prosadit ve školních jídelnách několika základních škol zdravější a kvalitnější stravu. Místo blafů ve školních jídelnách - v anglickém podání hamburgery a hranolky - poctivé maso a větší podíl ovoce a zeleniny.

Zbývá vám ještě 60 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se