Rušná pasáž v pražské Vodičkově ulici má bezmála čtyřicet let svou sladkou dominantu. Duchovním otcem firmy, která se, stejně jako vídeňský hotel Sacher se svým pověstným dortem, nesmazatelně vryla do paměti generací Pražanů a turistů z celého světa banánovo-jahodovou zmrzlinou, je Jiří Hájek.
Podnikatelskou poklonu vysekává Hájek svému otci. "On byl geniální v tom, že vždycky měl něco jiného než ostatní a neustále se snažil vylepšovat všechno, na čem pracoval. Otec se vyučil u Meinla a kdysi dávno měl na rohu Václavského náměstí a Opletalovy ulice mléčný bar. Pocházím tedy z rodiny, kde se pořád něco vyrábělo a obchodovalo," říká Hájek.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se