Rok po sametové revoluci se Jarmila Janurová rozhodla rozjet vlastní byznys. Bylo jí tehdy 47 let. "To jsou ta nejlepší léta. Člověk je vyzrálý a má zkušenosti," říká dnes perníkářka, která pekla medové sladkosti pro české velvyslanectví ve Vídni, výstavu EXPO v Šanghaji i Livii Klausovou. Většinu z nich pod chráněným zeměpisným označením Pardubický perník.

Před 21 lety by takové vizi nejspíš nevěřila. "Pekli jsme doma maximálně 50 perníčků denně. Dnes je to čtyřicetkrát víc," porovnává Janurová. Ona tehdy ještě byla zaměstnaná v závodě Melartos, její manžel v Tesle. "V závodě se tehdy peklo na tuny, a to mě nebavilo. Byla jsem přesvědčená o tom, že začnu podnikat, nevěděla jsem ale v čem. Bavila mě cukrařina," vzpomíná Janurová.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se