Robert Neale na mne čekal v nejzazší části restaurace La Finestra na pražském Starém Městě s lahví Merlotu na stole. Nechal si tam otevřít první ročník "svého" vína z roku 2009. Tento Brit je totiž menšinový akcionář ve vinařské firmě, kterou založil jeho kamarád v Rumunsku. Na 80 hektarech pěstují v rumunském regionu Dobrudža vinnou révu, kterou přivezli z francouzské oblasti Bordeaux. Víno pak nechávají zrát ve francouzských barikových sudech z dubového dřeva. "Přirovnal bych to k náhradní matce - v její děloze vyrůstá francouzské víno," říká Neale.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se