Blíží se velký pražský svátek dobrého jídla a pití. Pavel Maurer odstartuje v květnu v pořadí šestý ročník Prague food festivalu. Jestliže v minulých ročnících byla nabízená jídla na tomto festivalu pro průměrně scestovalého Středoevropana známá a jen tu a tam člověk narazil na něco exotického, letošní ročník nabídne i jídla pro otrlejší. Na menu totiž budou červi, cvrčci, sarančata a jiná broučí havěť. A vůbec hmyz proniká i do pražských obchodů. Nedávno jsem zakoupil za 35 korun v koloniále u redakce konzervu nakládaných larev bource morušového. Zatím jsme s kolegy neměli odvahu. Prague food festival prý bude zahajovat Livia Klausová. Jsem zvědav, jestli první dáma, po vzoru průkopníka pojídání hmyzu v Česku, slavného důchodce Kremličky, slupne saranče na nudlovém salátku.

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist