Restaurace Svatý Prokop šéfkuchaře a majitele Jaromíra Sadílka je malý rodinný podnik kousek od Prokopského údolí ve Stodůlkách. Příjemný moderní interiér hostinské místnosti prosvětlují velká francouzská okna, která vedou na malou předzahrádku s několika stolky.

Menu restaurace je poměrně obsáhlé, ale šéfkuchař se dušuje, že suroviny jsou absolutně čerstvé. "Jezdím si sám každý týden minimálně třikrát nakupovat. Kvalitu si hlídám," tvrdí Sadílek. Na jídelním lístku hosté najdou jak českou klasiku, tak pokrmy mezinárodní kuchyně. Jednoduchá úprava a držení se léty prověřených receptů jsou základ. "Samozřejmě dodržujeme v kuchyni sezonnost. Nyní nám akorát končí sezona chřestu, ale začíná kvést černý bez, takže se naši hosté mohou těšit na jídla z něj," říká Sadílek. Předkrmy jsou u teplé i studené. Výborný a lehký je například zapečený kozí sýr s bylinkami a piniovými oříšky na salátku s citronovým dresinkem. Pokračovat se může buďto steaky nebo skvěle upravenou kachnou. Hosté mají prý velmi rádi kachní prsa na medu a zázvoru se švestkovou omáčkou a bramborovými nočky. I dezerty se nesou v duchu domácké kuchyně. Dobrou volbou jsou tak domácí lívanečky nebo jemné palačinky.

Zbývá vám ještě 20 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se