Zářijové slunce se prodírá korunami borovic na terasu košířské vily Fričových. Rodolfo nacpává nádobku z tykve z rozemnutými lístky cesmíny paraguayské, dolévá ledovou vodu a podává mi tereré - tradiční nápoj jihoamerických indiánů.
Srkám hořkou, osvěžující tekutinu jakousi brčkolžičkou, zvanou bombilla, a ptám se na jeho první dojmy v Praze. "Nikdy jsem nebyl pohromadě s tolika bělochy," usměje se plaše Rodolfo Ferreira Frič, vnuk cestovatele Alberta Vojtěcha Friče a po matce indián z paraguayského kmene Čamakoko.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.